Jodmangel?

Jod er nødvendig for at kroppen skal produsere nok stoffskiftehormoner.

Jod er et viktig mineral for kroppen, men hvorfor trenger man det egentlig, hva skjer hvis man mangler det og hvilke kilder kan man få det fra? Det får du svar på her!

Hvorfor må man få i seg jod?

Jod er nødvendig for at kroppen skal produsere nok stoffskiftehormoner. Konsekvensene av å ikke få i seg nok av dette kan resultere i lavt stoffskifte og struma. Mange unge kvinner i dag får i seg for lite jod, noe som kan ha særlig konsekvenser den dagen man skal ha barn. Alle er derimot avhengig av å få i seg riktig mengde, og det er for voksne mennesker anbefalt å få i seg mellom 50-150 mikrogram om dagen. Forebyggingen av jodmangel er svært viktig, og det er heldigvis ikke vanskelig å finne gode kilder til dette.

Hvor finner man jod?

Melk, melkeprodukter, og mager fisk er de viktigste kildene til jod. Dette betyr at man bør innta melkeprodukter hver dag, og spise fisk flere ganger i uken for å få dekket behovet. Det er mye man kan lage med melkeprodukter, og det finnes flere enkle tips om man ikke er glad i å drikke ren melk. Et godt tips er å spise yoghurt som mellommåltid eller ha melkeprodukter i smoothien. I tillegg til disse kildene er det en rekke type salt som er tilsatt jod. Dette er noe man bør velge om man vil ha i seg mer av dette mineralet på en enkel måte. Om man ikke spiser disse matvarene er det fullt mulig å dekke dagsbehovet for jod gjennom kosttilskudd som inneholder dette.

Er du i risiko for jodmangel?

Det er ikke bare unge kvinner som får i seg for lite jod. Veganere eller dem som ikke tåler, eller spiser fisk og melkeprodukter er også i faresonen for å få jodmangel. Da er det ekstra viktig å få i seg jod på andre måter, og det er i følge Helsedirektoratet anbefalt at personer som har lavt inntak av melk og fisk tar kosttilskudd som inneholder jod. Dette kan være gjennom vegansk kosttilskudd, som inneholder jod.

Bestill her

Hair Luxious For Henne tabletter

Nå kun 189,90 *

Veil. pris 379,90

Start med ditt telefonnr.:

*Pris gjelder første pakke, så abonnement uten binding, med levering hver andre måned (379,90/mnd). Pluss frakt på 49,50.

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.
Hair Luxious For Henne - Næring til håret fra innsiden Hair Luxious For Henne - Næring til håret fra innsiden

Bestill her

Hair Luxious For Henne gummies

Nå kun 189,90 *

Veil. pris 379,90

Start med ditt telefonnr.:

*Pris gjelder første pakke, så abonnement uten binding, med levering hver andre måned (379,90/mnd). Pluss frakt på 49,50.

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.
Hair Luxious For Henne Gummies - Næring til håret fra innsiden Hair Luxious For Henne Gummies - Næring til håret fra innsiden