Annie har vært frisør i 36 år: – Det å føle seg fin på håret betyr mye

Håret er noe av det første vi legger merke til ved et annet menneske. Derfor er det kanskje ikke så rart at håret oppleves som viktig for mange av oss.

Håret er et blikkfang. En flott frisyre er prikken over i-en når du pynter deg, og har en god venn endret på sveisen, ser du det som regel med en gang. Som frisør vet Annie Madsen godt hvor viktig det å se bra ut på håret er for kundenes velvære.

– Det å ha et sunt og velstelt hår gjør noe med selvfølelsen. Det hjelper lite å pynte seg med fine klær hvis ikke håret føles bra, sier hun.

Annie driver Aks frisør og velvære i Stokmarknes sammen med Christian Sivertsen, og i 36 år har hun sett kunder reise seg med et smil om munnen etter å ha fått ordnet håret.

«Jeg føler meg som et nytt menneske», er en ofte uttalt setning. Dette gleder alltid et frisørhjerte å høre, og det sier også en del om hårets betydning.

Snakk med legen

Nettopp derfor blir også bekymringen stor når håret blir tynnere.

– De fleste er åpne om bekymringene sine rundt hårtap, og jeg har hatt mange samtaler med urolige kunder som syns de mister mye hår. Da er det viktig å forklare at dette kan ha mange årsaker, sier hun.

Det første rådet hennes er å kontakte legen for å få tatt en blodprøve. Denne vil vise om mangel på for eksempel jern eller B-vitamin kan være årsaken til at du mister mye hår. Det er dessuten greit å utelukke at problemet skyldes hormonell ubalanse.

– Sykdom og stress kan også være årsaker til at man mister mer hår enn normalt.

 

 

Hårtap i brytningstid

Men hva er egentlig normalt? Ifølge Annie mister vi sånn omtrent 100-200 hårstrå per dag, og har du langt og tykt hår, kan dette føles som ganske mye.

Da skal det heller ikke så mye til før du begynner å bli litt engstelig, men frisøren vil helst se at problemet vedvarer over litt tid før hun blir bekymret.

– Etter mange år i yrket har jeg sett at for eksempel brytningstid mellom den lyse og mørke årstiden kan påvirke hvor mye hår man mister.

Det er gjentagende at folk mister mer hår på våren og høsten.

– Hvis kunden har utelukket sykdom og mangler med en blodprøve, er mitt beste råd å sørge for at håret får optimale forhold med nok vitaminer og mineraler, sier Annie.

 

Prøvd ut av frisørene

Et kosttilskudd skal ikke erstatte et variert kosthold, men det kan være et godt supplement hvis du vil være sikker på at du får i deg de vitaminene og næringsstoffene kroppen og håret har behov for hver dag.

– Vi har nå solgt Hair Luxious i over ett år nå. Det begynte med at vi fikk anbefalt kosttilskuddet av en kunde, som hadde gode erfaringer med produktet. Etter det ble det prøvd ut av to av frisørene våre, sier Annie.

Hair Luxious inneholder blant annet biotin, som bidrar til å opprettholde normalt hår.

– Også de synes de hadde god nytte av kosttilskuddet.

Flekkvis hårtap

Eva Meland ved Beauty Medical Care i Tønsberg bekrefter at det kan være mange årsaker til at håret blir tynnere. Hun er sykepleier med videreutdanning som klinisk spesialist innen estetiske behandlinger og har jobbet med hud i 24 år.

– Hvis du mister mye hår når du børster deg eller tar i håret, er det viktig å sjekke med legen om det er noen bakenforliggende årsaker.

Det samme gjelder dersom hårtapet er flekkvis.

– En utredning er da nødvendig for at man skal kunne starte i riktig ende for å få hjelp, sier Eva.

 

Tykkere og mer hår

For en del er hårtapet genetisk, og det er også vanlig for både menn og kvinner å miste hår i forbindelse med overgangsalder.

– Menn får gjerne mer viker, mens kvinner får tynnere hår på toppen, sier hun.

Stress, autoimmune sykdommer og sykdom i hodebunnen kan også føre til tynnere og mindre hår.

– Det kan også et dårlig kosthold, sier Eva, som selv bruker Hair Luxious som et tillegg til sunn mat.  

Det å sørge for å få i seg de vitaminene og mineraler håret og kroppen trenger er viktig, og det finnes ingen kosttilskudd som kan erstatte sunn og næringsrik mat. Det å ta et kosttilskudd som et trygghet på de dagene man ikke klarer å spise så sunt, kan imidlertid være en god forsikring.

Full av vitaminer

Hair Luxious er et produkt fullt av vitaminer og næringsstoffer som bidrar til at håret vokser normalt. Dette inkluderer blant annet selen, sink, B-vitaminer og hårvitaminet biotin. Dette stoffet finner du også i mat som kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker.

Kosttilskuddet skal ikke brukes av barn under 11 år. Hvis du er gravid, ammende eller bruker reseptbelagte legemidler, skal du rådføre deg med legen før du bruker produktet.

 

Bestill her

Hair Luxious For Henne tabletter

Nå kun 189,90 *

Veil. pris 379,90

Start med ditt telefonnr.:

*Pris gjelder første pakke, så abonnement uten binding, med levering hver andre måned (379,90/mnd). Pluss frakt på 49,50.

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.
Hair Luxious For Henne - Næring til håret fra innsiden Hair Luxious For Henne - Næring til håret fra innsiden

Bestill her

Hair Luxious For Henne gummies

Nå kun 189,90 *

Veil. pris 379,90

Start med ditt telefonnr.:

*Pris gjelder første pakke, så abonnement uten binding, med levering hver andre måned (379,90/mnd). Pluss frakt på 49,50.

  • Sendes med Posten Norge
  • Faktura 14 dager. Ingen binding.
Hair Luxious For Henne Gummies - Næring til håret fra innsiden Hair Luxious For Henne Gummies - Næring til håret fra innsiden